SLUŽBENO: Dinamo Zagreb prodao Joška Gvardiola!

FOTO:

Gotovo je, Joško Gvardiol (18) je igrač RasenBallSport Leipziga, ali ostaje u Dinamu još najmanje šest mjeseci, vrijednost transfera s ostvarivim bonusima je 19,5 milijuna eura, a klubu iz Maksimira pripast će i 20 posto odštete od sljedeće prodaje nadarenog braniča, prenose Sportske novosti.

Dakle, jedan te isti tekst koji pišemo pet dana napokon je gotov. Pravnici su dugo češljali svaku stavku ugovora, koji je nekoliko puta mijenjan, poglavito bonusi, jer klub iz Maksimira si je želio osigurati što realnije ostvarive bonuse povrh 16 milijuna fiksnih eura u dvije rate, što je najbrže dogovoreno.

Dobra je vijest što je Uefa prolongirala svoju odluku o zabrani posudbi odmah nakon kupnje, pravila uvedenog ponajviše zbog engleskih klubova koji kupuju na desetke nogometaša po cijelom svijetu u svakom prijelaznom roku pa ih posuđuju dalje ili ostavljaju u trenutnim klubovima do određenog datuma, dakle samo da ih zakapare.

Tako će Gvardiol ostati na posudbi najmanje do zime, a najviše do ljeta sljedeće godine, što paše i 18-godišnjem braniču i „modrima”. Dakako, kako smo u pandemiji covida-19, sad je i ta stavka unijeta u ugovor, da ne bi kasnije bilo različitih tumačenja, a i pedantni Nijemci su htjeli sve varijante crno na bijelo.

Saznaje se i da Gvardiol neće morati na liječnički pregled u Njemačku, to će se obaviti u Zagrebu, Dinamova liječnička služba već je poznata kao jedna od najrigoroznijih u Europi i Nijemci joj vjeruju. Trener „modrih” Zoran Mamić će tako, eto, napokon dobiti važnoga aduta koji će moći mirno spavati i biti fokusiran samo na treninge i utakmice.

Komentari

komentara

« Povratak