SLUŽBENO: Evo gdje će Dinamo igrati kad krene gradnja stadiona!

FOTO:

Mirko Barišić, na papiru predsjednik Dinama, izjavio je na godišnjoj Skupštini kluba da ih u Maksimiru muče brojni problemi oko izgradnje stadiona, a jedan od njih je pronalazak novog doma za europske utakmice. Čini se kako će to biti Osijek, kazao je Barišić prije rasprave na Skupštini, na kojoj je postalo jasno da izgradnja novog stadiona koju najavljuje Milan Bandić ni blizu nije isplanirana niti je došla dalje od 3D makete.

“S gradonačelnikom Milanom Bandićem došli smo do zaključka da Dinamo ostaje na Maksimiru, ali ne na ovom stadionu koji uskoro više neće zadovoljavati propise FIFA-e i UEFA-e. Ne želimo čekati tu zabranu, ali muče nas brojni problemi. Kad se ruši stadion, a gradi novi, trebaju nam međurješenja. Ništa se ne pomiče, vrijeme prolazi, a Dinamo je u bezizlaznoj situaciji. Trebamo i nogometni kamp, izgubili smo dio Svetica, a planiramo kupiti svoj kamp koji bismo koristili za vrijeme izgradnje stadiona. U to vrijeme domaće bi utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion. Novi Maksimir trebao bi imati kapacitet između 25 i 30 tisuća gledatelja”, rekao je Barišić i dodao da će Dinamo “krenuti u koštac s izgradnjom novog stadiona.”

No pritom Dinamo ima jedan uvjet, želi da se stadion vrati u njihovo vlasništvo. Barišić tvrdi da je do 1992. godine to tako i bilo.

“Onda je stigla odluka da Dinamo stadion preda Gradu. Kada bismo bili vlasnici stadiona, onda bismo imali nadu da će se sve brzo početi graditi”, kazao je Barišić i otvorio raspravu na Skupštini.

Dio skupštinara nije zadovoljan s idejom igranja u Osijeku, dio želi da se u izgradnju stadiona ide bez Grada Zagreba. To je znak da je dogovor o izgradnji novog stadiona na Maksimiru daleko od realizacije, bez obzira na sastančenja i izjave Milana Bandića koji je još 2006. kazao da mu građani mogu pljunuti u lice ako dogodine ne bude gotov novi stadion.

Do danas je za stari stadion potrošeno više od 800 milijuna kuna, a opasan je zbog narušene statike.

“Dinamo je ojačao brend”

Na Skupštini Dinama govorila je i predsjednica Uprave Vlatka Peras, koja je nabrojala sve uspjehe kluba, godinu nazvala najuspješnijom u povijesti te posebno zahvalila bjeguncu od pravosuđa i gazdi kluba Zdravku Mamiću.

Peras je kazala da je klub prošle godine dodatno ojačao brend i pokazao snagu u pokretanju novih ideja.

“U prošloj godini zabilježili smo 128.065 gledatelja na domaćim utakmicama, uz jedan dvoboj pred praznim tribinama. Prošle godine smo u istom razdoblju zabilježili 102.922 gledatelja. To je porast od 20 posto. U 2018. godini na ulaznicama smo imali prihod od 7,260.000 kuna, dok smo u tekućoj godini ostvarili prihod od 27 milijuna kuna, a još nas očekuju tri utakmice prvenstva i utakmica s Manchester Cityjem. Porasla je i pretplata”, kazala je Peras.

BOMBA NA POLJUDU: Proslavljeni hrvatski reprezentativac i jedan od „Ćirinih sinova“ postaje spasitelj Hajduka!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak