SLUŽBENO: Evo tko će suditi dvoboj Salzburga i Dinama!

FOTO:

Poznato je i tko će dijeliti pravdu u srijedu (18:45 sati) u Salzburgu na utakmici Red Bulla i Dinama. Ta je čast pripala malo poznatom Latvijcu, 37-godišnjem Andrisu Treimanisu.

Već je od 2011. na FIFA-inoj listi, ima utakmica u nogama, ali vrlo malo onih na najvišoj razini. Recimo, ovo će mu biti tek peti dvoboj u Ligi prvaka, s time da je prošle i pretprošle sezone sudio samo po jednom. Lani susret Malmö – Zenit (1:1), a prije dvije sezone susret Manchester Cityja i Porta (3:1). Prije toga, 2018. arbitrirao je u utakmicama Lyon – Šahtar (2:2) i Young Boys – Valencia (1:1). Dakle, ni u jednom od četiri susreta gosti nisu slavili, ali samo su jednom pobijedili i domaćini.

Dinamu je sudio jednom i to u remiju (1:1) protiv Skenderbeua 2017. u play-offu Europske lige. Modri su u uzvratu (0:0) ispali iz Europe.

A pamte ga i navijači Hajduka, baš je on bio glavni sudac na utakmici protiv Villarreala (0:2) ovog ljeta. Nije, dakle, dosad donio baš previše radosti hrvatskim klubovima, ali možda bude – treća sreća.

Pomagat ćemu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasjonnikovs, dok će u VAR sobi biti Portugalac Tiago Martins s asistentom (AVAR) Francuzom Benoitom Millotom.

Za analizu utakmice dana kliknite OVDJE.

Germanijak.hr

Komentari

komentara

« Povratak