SLUŽBENO: Evo tko je danas došao u Dinamo!

FOTO:

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora doneseno je više ključnih odluka kojima je nova vrhuška kluba nastavila postupak rekadroviranja upravne strukture u klubu. U tom smislu, najvažnija odluka je ona da je Zvonimir Manenica novi predsjednik Uprave kluba.

Osim toga, u Upravu je ušao Hrvoje Puhalo, dok je s mjesta direktora Dinamo Tradea smijenjen Dražen Miličević. Osim toga, sportski direktor kluba Marko Marić je Izvršnom odboru predstavio i sportski plan za naredni prijelazni rok u kojem će Dinamo pokušati poslovati racionalnije.

Manenica novi predsjednik Uprave kluba

Nakon što je Vlatka Peras otjerana iz Dinama, u javnosti se špekuliralo tko će preuzeti ulogu prvog operativca i izvršnjaka kluba, odnosno predsjednika Uprave. Odluka je pala na Manenicu, koji je od pobjede Dinamovog proljeća na izborima bio u Upravi kao “običan” član.

Manenica je od početka demokratskih promjena u klubu čovjek od velikog povjerenja članova, a glavna stavka u CV-u mu je to da je financijski direktor Vaillant grupe u Jugoistočnoj Europi.

“Zvonimir Manenica je u ovih par mjeseci kao član Uprave dokazao kako je jedan od vodećih eksperta za pitanje financija i općih poslova te mu je povjerena odgovornost pozicije predsjednika Uprave. Njegove domene financija i općih poslova i dalje ostaju prioritet u poslovanju i vjerujem da će nastaviti kvalitetno i odgovorno voditi klub prema potpunoj stabilizaciji poslovanja.

Financijska slika kluba je pod kontrolom, ali jasno je da dugoročno želimo još veću stabilnost. Sa Zvonimirom na toj poziciji te Markom Marićem kao sportskim direktorom kluba stvorili smo jaku sinergiju između financijskog i sportskog sektora u stvaranju dugoročne financijske stabilnosti usko povezane s rezultatskom izvrsnosti“, rekao je dr. sc. Dubravko Skender, dopredsjednik kluba.

U upravu ušao i Puhalo

Uprava Dinama prema statutu ima između 3 i 5 članova, a osim postojećih Manenice, Ozrena Podnara i Danijela Tomačića, novi član je i Hrvoje Puhalo. Riječ je o još jednom jakom imenu iz poslovnog svijeta.

U Dinamo dolazi iz Poljske gdje je više od 10 godina radio na vodećim pozicijama u dvije respektabilne tvrtke i bilježio sjajne rezultate. Menadžer je više od 20 godina u respektabilnim poduzećima, pogotovo u domeni marketinga i prodaje.

Zadnje dvije pozicije su mu bile ona predsjednika Uprave tvrtke Podravka Poljska gdje je odgovarao za ukupno poslovanje kompanije, a nakon toga je postao član Uprave Mokate d.d. i Direktor marketinga i razvoja, članice iste grupacije. Mokate Grupa je u privatnom obiteljskom vlasništvu i jedan je od najvećih proizvođača kave i čajeva u Centralnoj Europi. Prihod Mokate Grupe je blizu 350 milijuna eura, a broji 1500 ljudi.

Puhalo je inače u 2022. godini bio laureat natječaja Forbes Poljska BrandMe CEO kao jedan od deset lidera organizacija koji se ističu autentičnosti, inspirativnim vođenjem svojih zaposlenika, transparentnošću i rezultatom.

“Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Hrvoja Puhala kao novog člana Uprave Dinama. Drago mi je da je prihvatio poziv Dinama da se vrati u domovinu i da bogato iskustvo prenese na sektore za koje će biti zadužen. Njegovi rezultati pokazuju da zna stvarati dodatni kapital i razvijati marketing i prodaju, dva važna segmenta kluba za koja od prvog dana komuniciramo kao veliki potencijal rasta prihoda kluba i pozicioniranja kao globalnog brenda.

Vjerujem da to s Hrvojem možemo ostvariti u ovom mandatu i dodatno ojačati neosvojivu plavu tvrđavu koju gradimo. Ono što mi se osobno svidjelo kod njega je što u svrhu ostvarenja ciljeva konstantno potiče suradnike na razmišljanje izvan okvira i davanje slobode u izražavanju“, rekao je Skender.

Marić predstavio novi plan Izvršnom odboru

Što se tiče prijelaznog roka ovog ljeta, navijači Dinama željno iščekuju Europsko prvenstvo za vrijeme i nakon kojeg bi moglo biti jasno ostaju li u klubu ključni igrači poput Brune Petkovića i Martina Baturine.

Čelni čovjek struke u klubu Marić predstavio je Izvršnom odboru plan za predstojeću sezonu. Prema njemu će Dinamo tražiti šest novih igrača, po dva u svakoj liniji. Marić je odboru predstavio točna imena.

Bitna stavka je i ona da će se Dinamo na tržištu ponašati financijski odgovornije nego što je to, prema mišljenju ljudi iz kluba, činilo dosadašnje vodstvo i klub ni pod koju cijenu neće ulaziti u poslove za koje nema predviđen točan budžet.

Odlazi Perasin čovjek

Također, s pozicije direktora Dinamo Tradea odlazi Dražen Miličević. Dinamo je Miličevića krajem 2019. godine ponovo zaposlio u klubu. Riječ je o čovjeku preko čije tvrtke je klub 2011. godine nabavljao stolice i kojeg je klub ovršio zbog duga koji mu nije vratio. Sud ga je ovršio, a on do danas nije vratio dug Dinamu. Zaposlen je na mjesto voditelja razvoja prodajnog asortimana.

Kad je obnavljao stadion, Dinamo je 2011. iz Turske nabavio oko 36.000 sjedalica preko Miličevićeve tvrtke Duo Gastronomija. Sumnjalo se da je klub na taj način stolice debelo preplatio umjesto da ih je direktno naručio od proizvođača, zbog čega je DORH protiv Miličevića, braće Mamić, direktora Damira Vrbanovića, predsjednika Mirka Barišića i direktora stadiona Miljenka Sakomana podnio kaznenu prijavu od koje na kraju nije bilo ništa.

Miličević je u međuvremenu od Dinama dobio novčanu pozajmicu u iznosu od oko 100 tisuća eura, nakon čega je otišao iz Dinama i zaposlio se u bratskoj Lokomotivi. Pozajmicu od Dinama nije vratio, pa ga je klub tužio i ovršio, no ponovo ga je zaposlio, ovog puta na zakonski minimalac.

Index je već tada uputio upit Dinamu oko odnosa između Peras i Miličevića, a klub nije ništa skrivao. “Gospodin Miličević s predsjednicom Uprave GNK Dinamo gđom. Vlatkom Peras je u dobrim odnosima”, poručili su nam tad iz Uprave Kluba.

Komentari

komentara

« Povratak