SLUŽBENO: Evo tko je danas napustio Hajduk Split!

FOTO:

Nakon odlaska Nikole Kalinića u mirovinu, jer je postao sportski direktor Hajduka, danas je još jedan igrač otišao iz prve momčadi.

Kako pišu Sportske novosti, 35-godišnji Vadis Odjidja-Ofoe od petka i službeno više nije igrač Hajduka. Nekadašnji reprezentativac Belgije vjerojatno neće potpisati novi ugovor na Poljudu, jer vizija Nikole Kalinića je bitno pomladiti momčad, a tu se Odjidja sa svojih 35 godina u to teško uklapa.

Belgijski veznjak prošlog je ljeta stigao na Poljud skoro pa i slučajno. Tadašnji trener Ivan Leko očajnički je želio osnažiti vezni red, a kako je Odjidja bio slobodan, Leko ga je uspio nagovoriti da ne završi karijeru nego da dođe u Split. Odjidju je Leko dobro upoznao kroz belgijsku ligu u kojoj je imao itekako ugledan status. Napokon, sezonu prije dolaska na Poljud Odjidja je bio kapetan i jedan od stožernih igrača Genta. Međutim, u Gentu su mu rekli da žele promovirati mlađe igrače te mu zato nisu ponudili novi ugovor.

U Hajduk je stigao neposredno uoči početka prvenstva, ali to mu nije smetalo da u prva tri nastupa oduševi sve, premda je vidno bio nespreman. Odjidja se odmah nametnuo kao pravi veznjak, lopte su mu bile brze i točne, vrlo okomite, što je bitno ubrzavalo igru Splićana. Mnogi su stručnjaci bili uvjerenja da će biti ponajbolji veznjak lige čim se do kraja adaptira i uhvati puni ritam treninga i utakmica.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, tako je Odjidja lagano padao u formi, pa je već u zadnje četiri utakmice Ivana Leke samo jednom bio starter. Nakon što je Leko otišao, Odjidja je potpuno izgubio status u momčadi te je do kraja sezone imao tek epizodne uloge.

Komentari

komentara

« Povratak