SLUŽBENO: Evo tko je danas otišao iz Dinama!

FOTO:

Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora Dinama, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju. Osim toga na sjednici se raspravljalo o aktualnim temama u radu kluba, a na posebnoj točki podnesen je izvještaj o radu Odbora za sponzorstvo.

Na sjednici IO prihvaćen je prijedlog za imenovanjem Hrvoja Balena u Odbor za financijska i organizacijska pitanja, kao i Vladimira Gašparovića u Odbor za izgradnju stadiona. Članovi IO primili su na znanje i izjavu dosadašnjeg člana Skupštine Nikole Hanžela o ispisivanju iz članstva u Dinamu.

Napominjemo kako će sutra u 9 sati biti organizirana konferencija za medije na kojoj će sportski direktor Marko Marić medijima pobliže objasniti sportsku politiku kluba prezentiranu na sjednici IO. Posebno je zanimljiv detalj o tome da je Hanžel, čovjek koji je tijekom izbora u Dinamu htio postati novi Mamić, odlučio ispisati se iz Dinama.

Tko je Nikola Hanžel?

Hanžel je predsjednik Uprave karlovačke tiskare, odnosno Lana grupe, koja je dvije sezone bila jedan od najvećih Dinamovih sponzora, a njena reklama krasila je prednju stranu Dinamovog dresa. Hanžel ima i snažne veze s HDZ-om, i to ne samo na lokalnoj razini.

Svojevremeno je bio najveći donator Kolindine predsjedničke kampanje. On je preko tvrtke Lana-Karlovačka tiskara uplatio 200.000 kuna, a preko tvrtke Lana commerce 11.000 kuna. Hanžel je stranci donirao u Karamarkovo vrijeme, ali je financijski pomogao i dolasku Plenkovića na vlast.

Kada je otkriveno da je bivša predsjednica pomilovala Danka Seitera koji je bio osuđen zbog zlouporabe položaja i ovlasti u Karlovačkoj banci, i to baš zato što je oprostio kredit Nikoli Hanželu, predsjednica je žrtvovala svog savjetnika Vladimira Šeksa. Sam Hanžel nije bio osuđen jer nije utvrđeno da je pomagao direktorima koji su mu oprostili kredit, ali je morao vratiti milijun kuna.

Kao sponzor je u Upravu gurnuo člana svoje firme

Interesantnu ulogu Hanžel je odigrao i uoči skupštine u ožujku, koja se nije ni održala jer su Damir Zorić i njegovi ljudi odlučili srušiti kvorum. S obzirom na to da je članovima Izvršnog i Nadzornog odbora istjecao mandat, Dinamo je morao hitno sastaviti novu Upravu, kako bi imao barem jedno funkcionalno tijelo.

Od starog saziva Uprave je ostala samo Vlatka Peras, a priključio joj se i Dario Šimić kao svojevrsni kompromis navijača i kluba u pretumbacijama i želji da se klub zaštiti od Mamićeve vladavine. Kao treći član je stigao Darko Podnar, koji je dugo godina radio u Istri.

No navijače je iznenadilo da je u pet do dvanaest u Upravu uletio i Danijel Tomačić, u potpunosti nepoznat u nogometnom svijetu. Tomačić je po zanimanju grafički inženjer i bio je direktor u spomenutoj Lana grupi, kojoj je Hanžel predsjednik Uprave.

Bio je jedan od kandidata za Izvršni odbor, ali je, kako nam neslužbeno potvrđuje više izvora, Hanžel iskoristio svoju poziciju sponzora i progurao svog čovjeka u Upravu Dinama. To je, neslužbeno doznajemo, bio njegov uvjet da podrži novu Upravu.

Pokušali potkupiti Zajeca

Uoči utakmice s PAOK-om u Konferencijskog ligi, Zajec je bio u jednom zagrebačkom restoranu na ručku s Miroslavom Vukićem, zagrebačkim doktorom i jednim od 35 skupštinara koji su izabrani tajnim glasanjem Izvršnog odbora. Ono što sasvim sigurno Zajec nije očekivao je gost koji se prikrao sastanku, a to je bio ni manje ni više nego Hanžel.

On je iskoristio Vukića da dođe do Zajeca kojem je ponudio da prijeđe na njegovu i Barišićevu stranu. Nakon početnog šoka karlovački poduzetnik je tu “uslugu” čak bio spreman i platiti, tvrdili su nam maksimirski izvori.

Isti navode i kako se Zajec pristojno zahvalio na ponudi i napustio restoran.

Komentari

komentara

« Povratak