SLUŽBENO: Evo tko je dobio prava prijenosa Eura 2024. i 2028. godine!

FOTO:

HRT je dobio ekskluzivna prava prijenosa svih utakmica europskih nogometnih prvenstava (EURO) koja će se održati 2024. i 2028., izvijestili su u ponedjeljak s Hrvatske radiotelevizije.

Riječ je o ukupno 102 utakmice završnice EURA, a koji će se u dva sljedeća ciklusa igrati sa 24 reprezentacije u završnici. Stoga su veliki izgledi da će na oba natjecanja zaigrati i nogometna reprezentacija Hrvatske. HRT je otkupio kompletna medijska prava, što znači da, osim televizijskih, ima i mogućnost kreiranja sadržaja za radio, web i društvene mreže, izvijestili su s javne radiotelevizije.

Nakon multieuropskog koncepta 2020., EURO se vraća u stari format s jednom zemljom domaćinom. Tako će EURO 2024. ugostiti Njemačka, a domaćin Europskog prvenstva 2028. nije još određen.

”Izuzetno nam je drago što smo u jakoj konkurenciji osigurali ekskluzivna prava za sljedeća dva Europska prvenstva u nogometu, na kojima će, nadamo se, igrati i naši ”vatreni“. Uloga javnog servisa i treba biti praćenje vrhunskih događaja na kojima nastupaju hrvatski sportaši, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

HRT ima tradiciju praćenja EURA još od 1996. i prvog nastupa Hrvatske, pa ćemo, rekao je, “upotrijebiti sve naše, maksimalne programske, tehnološke i ljudske resurse kako bi naši gledatelji bili zadovoljni”.

“Naime, unatoč enormnom povećanju cijene televizijskih prava za nogometna natjecanja, HRT i dalje ulaže maksimalne napore u praćenju nogometne reprezentacije Hrvatske na svim njenim nastupima i velikim natjecanjima. Tako su u tijeku i opsežne pripreme za najveći projekt 2022.a to je Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru”, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Komentari

komentara

« Povratak