SLUŽBENO: Evo tko je odbio igrati kvalifikacije za Euro!

FOTO:

Njemačka reprezentacija odbila je igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024.

Euro će se igrati u Njemačkoj, a Nijemci su dobili ponudu da kao organizator igraju u jednoj od kvalifikacijskih skupina. Umjesto toga, Nijemci će igrati prijateljske utakmice. Istu ponudu je imao i Katar uoči Mundijala, no oni su odlučili sudjelovati u kvalifikacijama, u kojima su odigrali osam utakmica.

“Kao domaćin već smo se kvalificirali. Ovo nam daje veću fleksibilnost prilikom planiranja sljedeće godine. Možemo se pripremati protiv jakih reprezentacija”, rekao je direktor reprezentacije Oliver Bierhoff. Njemačka je planirala igrati na završnom turniru Lige nacija, ali nije uspjela proći u skupini s Italijom, Engleskom i Mađarskom.

Ždrijeb za kvalifikacije Eura je 9. listopada u Frankfurtu, a kvalifikacije počinju u ožujku sljedeće godine. Podsjetimo, Hrvatska će biti izvučena u jednu od sedam grupa s pet, a ne šest reprezentacija. Razlog tome je oslobađanje prostora za odigravanje završnice Lige nacija u lipnju 2023. godine. Hrvatska tako u grupi neće imati nijednu reprezentaciju iz najslabije jakosne skupine.

Euro će izboriti dvije najbolje reprezentacije iz svake od deset kvalifikacijskih skupina. Kao domaćin već se kvalificirala Njemačka, a preostala tri mjesta popunit će se doigravanjem, u koje idu najbolje momčadi iz Lige nacija koje se nisu plasirale u standardnim kvalifikacijama. Hrvatska, dakle, čak i da ne bude među prve dvije ekipe u skupini, ima osigurano mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

Primjerice, u Aziji smo mogli vidjeti Katar kako se natječe u kvalifikacijama. Točnije, bili su dio druge faze tamošnjih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo, osvojili su skupinu E pored Omana, Indije, Afganistana i Bangladeša.

Komentari

komentara

« Povratak