SLUŽBENO: Evo tko je postao vlasnik Southamptona!

FOTO:

Dragan Šolak, osnivač United Groupa, kupio je kontrolni paket dionica engleskog premierligaša Southamptona, saznaje Sky Sports. Sklopljeni ugovor vrijedan je 100 milijuna funti, a u preuzimanje kluba uz srpskog biznismena uključeni su Rasmus Ankersen, jedan od bivših direktora u Brentfordu, te Henrik Kraft, investitor iz Londona.

Većinski vlasnik Southamptona dosad je bio Gao Jisheng, kineski biznismen koji je 2017. godine kupio 80% udjela u klubu. Preostalih 20 posto vlasništva kluba drži Katharina Liebherr.

Dragan Šolak najpoznatiji je kao osnivač United Groupa, tvrtke koja stoji iza Telemacha i televizija Sportklub, N1 i Nova TV. Southampton, trenutačno 14. klub Premier lige, mjesecima je tražio novog vlasnika. Igrači i vrh kluba upoznati su već s ovim preuzimanjem.

Inače, utakmice engleske Premier lige od sezone 2022./2023. sele se na program Arena Sporta.

U Hrvatskoj su se utakmice elitnog razreda engleskog nogometa dosad mogle pratiti na kanalima Sport Kluba i to ostaje slučaj do početka sljedeće sezone. Prava prijenosa nakon toga preuzima Arena Channels Group, na čijim će se postajama moći gledati utakmice Premier lige sljedećih šest godina, na koliko je potpisan ugovor s Premier ligom.

GOTOVO JE: DINAMO ZAGREB DOGOVORIO NOVO POJAČANJE!

Komentari

komentara

« Povratak