SLUŽBENO: Evo tko sudi subotnji derbi Dinama i Hajduka!

FOTO:

Dinamo i Hajduk prvo će odraditi svoje europske uzvrate, a onda nas u subotu na Maksimiru čeka prvi derbi u novoj sezoni SuperSport HNL (21.05).

Osječanin Dario Bel potvrđen je u ponedjeljak kao glavni sudac u novom sudaru zagrebačkog i splitskog kluba, a kao pomoćnici u petom kolu određeni su mu sugrađanin Marjan Tomas i Goran Pataki iz Đakova. Još jedan Osječanin, Ivan Matić, bit će četvrti sudac.

VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Bojan Zobenica (V. Gorica).

Bel je, podsjetimo, prošle sezone u ožujku sudio derbi Hajduka i Dinama na Poljudu (0:0). Svih 90 minuta odradio je bez neke ozbiljnije pogreške, u svakoj je akciji bio blizu događanja i uglavnom je donosio dobre odluke, a za svoj je nastup dobio pozitivnu ocjenu. U prilog mu je tada išla i činjenica da nije bilo niti jedne sporne situacije u kaznenim prostorima.

Imao je tek dvije situacije u kojima je možda mogao bolje postupiti. U prvom dijelu Bel je pogriješio u procjeni lakta Livaje na licu Šutala, jer je ta visoko podignuta ruka zaslužila žuti karton.

U drugom dijelu kada se podigla razina agresivnosti na obje strane, Bel je posegnuo za javnim opomena i po našem mišljenju ispravno ih je dijelio na obje strane. Ono što nam se tada činilo dvojbenim je 4 minute produžetka. Uz 9 zamijenjenih igrača te 4 javne opomene bilo je i više ulazaka fizioterapeuta, pa je ta nadoknada mogla biti i duža (na kraju se otegla na više od 5 minuta…).

Komentari

komentara

« Povratak