SLUŽBENO: Hajduk Split ima novog predsjednika!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split napokon je pronašao novog predsjednika, prenosi Slobodna Dalmacija. On je Lukša Jakobušić.

Poslije više od tri i pol mjeseca duge potrage za novim predsjednikom, nasljednikom Marina Brbića, izbor je pao na njegovog nekadašnjeg prvog suradnika iz Hajduka dubrovačkog poduzetnika Jakobušića.

Jakobušić je pola godine obnašao funkciju dopredsjednika Uprave Hajduka, od svibnja do studenoga 2019. godine. U klub je stigao na Brbićev poziv. U tih kratkih pola godine ostavio je ipak dubok utisak, iskazao je čvrste stavove, visoke ambicije, pokrenuo i nastavio neke procese (ranija faza borbe oko povratka Udruge prvoligaša)… Unio je cijelog sebe, dosta energije u rad kluba. Ipak, početkom studenoga prošle godine podnio je ostavku, a obrazložio ju je osobnim razlozima.

– Posebno zahvaljujem predsjedniku Marinu Brbiću što mi je pružio priliku da budem dijelom veličine kao što je Hajduk, ali i za razumijevanje kojim je prihvatio moju odluku. Tu veliku čast sam se svim srcem trudio obnašati s maksimalnom odgovornošću. Međutim, iz navedenih razloga u postojećim okolnostima ne bih mogao Hajduku dati ono što smatram da mu svaki zaposlenik mora dati i ono što je Hajduku sada potrebno – govorio je tada Jakobušić.

Jakobušić rođen 1976. godine je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Jug od 2013. do 2017., a u zadnje vrijeme bio je u ulozi dopredsjednika. Iz njegovo biografije, objavljivane još iz tog vremena kada je imao dopredsjedničku epizodu u Hajduku između ostalog možemo izdvojiti kako je u Dubrovniku završio osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Završio je EMBA na Cotrugli Business School. Vlasnik je tvrtki Lighting, Typing i Brenum, pod čijim imenom djeluje i One Suite Hotel. U vrijeme kada je Jakobušić bio predsjednik Jug je u jednoj sezoni (2016.) uspio osvojiti pet trofeja.

Komentari

komentara

« Povratak