SLUŽBENO: Hrvatska rukometna reprezentacija ima novog izbornika!

FOTO:

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je fijasko na Europskom prvenstvu u Njemačkoj gdje su na kraju zauzeli katastrofalno 13. mjesto. Zbog toga izbornik Goran Perkovac dobio je otkaz vrlo brzo nakon turnira.

Nakon toga vodeći domaći mediji počeli su baratati raznim imenima, a danas je napokon stigao nasljednik, i to kakav! Naime, novi izbornik Hrvatske postao je 50-godišnji islandski stručnjak koji se zove Dagur Sigurðsson.

Ovaj Islanđanin će tako postati prvi stranac ikad na klupi Hrvatske, a na nju stiže nakon što je dao otkaz na mjestu izbornika Japana, gdje je dosad bio najplaćeniji izbornik na svijetu s godišnjom plaćom od čak milijun eura. Osim angažmana u Japanu, Sigurdsson je od 2014. do 2017. vodio njemačku reprezentaciju te s njom, nakon 12 godina posta od velikih uspjeha, osvojio naslov Europs

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama koje počinju 26. srpnja.

U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se: Španjolska, Slovenija, Bahrein i Brazil. Skupinu 3 čine: Norveška, Mađarska, Portugal i Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).

“Tražio sam izazov i avanturu, nešto sa strašću. Sve se spojilo. Ovo je definitivno velik izazov za mene. Veselim se. Ispred nas su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na Euru. Ima puno mladih, ali iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans između njih. Ambiciozan sam i entuzijastičan. Imamo puno posla, ali mislim da ću napraviti dobar posao”, rekao je Sigurdsson, pa govorio o skorašnjim kvalifikacijama za Igre.

“Imat ćemo jako malo vremena, svega nekoliko treninga. Ali to je ono što smo tražili.”, rekao je Islanđanin na predstavljanju.

Komentari

komentara

« Povratak