SLUŽBENO: Hrvatska U17 ima novog izbornika!

FOTO:

Prije pet dana Robert Jarni dobio je otkaz na mjestu izbornika Hrvatske U17 reprezentacije. Sad već bivšem izborniku presudio je nepotrebni komentar protiv Dinama koji je prošli četvrtak igrao prvi susret doigravanja Konferencijske lige protiv Real Betisa.

Na nasljednika nije trebalo dugo čekati pa je tako Hrvatski nogometni savez (HNS) imenovao Marijana Budimira novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije koju u ožujku čeka nastavak kvalifikacija za Uefino U-17 Europsko prvenstvo.

Budimir se u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe hrvatske U-17 reprezentacije, na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija.

“Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati – Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem”, poručio je novi izbornik hrvatskih kadeta, Marijan Budimir.

43-godišnji Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Uefine Lige mladeži 2023. godine.

“Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Za analizu utakmice PSV Eindhoven – Borussia Dortmund kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak