SLUŽBENO: Hrvatska U21 ima novog izbornika!

FOTO:

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je jučer smijeniti Dragana Skočića na mjestu izbornika mlade reprezentacije. Nasljednik je pronađen unutar 24sata.

Novi izbornik postao je Ivica Olić, potvrđeno je na službenoj stranici HNS-a. Prilikom preuzimanja dužnosti, Olić se u sjedištu Saveza sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

Do preuzimanja uloge izbornika U-21 reprezentacije, Olić je radio kao trener u stožeru hrvatske A reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija. Uz rad u stručnom stožeru A selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

“Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija ima veliki potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata, tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

“Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji. Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Komentari

komentara

« Povratak