SLUŽBENO: Igor Štimac dobio otkaz u Indiji!

FOTO:

Poznati hrvatski strateg, Igor Štimac, završio je svoju avanturu u dalekoj Indiji. Naime, danas je dobio otkaz.

Dobio je otkaz nakon sastanka s čelništvom indijskog nogometnog saveza. Kao razlog njegovog otkaza navodi se razočaravajući učinak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Indijski savez poželio je Štimcu svako dobro u nastavku karijere.

Indija je porazom od Katara u posljednjoj utakmici izgubila sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Osvojila je samo pet bodova u šest kola i završila na trećem mjestu u skupini A te tako ostala bez plasmana u sljedeću rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a morat će igrati i dodatne kvalifikacije za Azijski kup.

Štimac (56) je 2019. godine preuzeo indijsku reprezentaciju. Vodio ju je u 53 utakmice te osvojio dvaput Prvenstvo južne Azije – 2021. i 2023. godine. Indija je bila destinacija na kojoj se najdulje zadržao u svojoj trenerskoj karijeri.

Vodio je hrvatsku reprezentaciju u samo 15 utakmica, od srpnja 2012. do listopada 2013. godine. Kratko je vodio i hrvatske klubove NK Zagreb i NK Zadar te iranski Sepahan i katarsku Al Shahaniju.

Komentari

komentara

« Povratak