SLUŽBENO: Ivan Leko pronašao novi trenerski angažman!

FOTO:

Poznati hrvatski trener Ivan Leko nije dugo bio bez posla nakon što je dobio otkaz u Hajduku krajem listopada prošle godine.

Točno danas u podne poznati belgijski klub Standard de Liege objavio je njihov novi trener postao 45-godišnji Ivan Leko. Bivši trener Hajduka i Club Bruggea potpisao je ugovor koji bi trebao trajati do ljeta 2026. godine.

Standard je deset puta bio prvak Belgije, a 1982. godine igrao u finalu Kupa pobjednika kupova. Trenutačno su u krizi jer su tek deveti u prvenstvo i u Leki vide čovjeka koji bi im trebao uljepšati postblagdansku depresiju.

Leko je u Belgiji proveo veliki dio igračke karijere, a kao trener vodio je Leuven, Sint-Truiden i Club Brugge, s kojim je 2018. postao prvak Belgije te ih vodio iduće sezone u Ligi prvaka. Nakon toga je otišao u Aziju te se otamo vratio u Hajduk.

Što se tiče samog kluba, on u svojoj povijesti ima jaku hrvatsku vezu. Krajem 90-ih na njihovoj je klupi sjedio Tomislav Ivić koji im je vodio i omladinsku školu, a dobar dio svog vremena tamo je ostavio i Luka Peruzović. Između ostalih trenirao ih je član “zlatne generacije” bilih Željko Mijač, a na njihovoj klupi 70-ih je sjedio i Vlatko Marković.

Karijeru je u njihovu dresu, ne računajući egshibiciju u Trogiru, završio i Milan Rapaić. Veliki trag ostavili su Vedran Runje, Ivica Mornar, Ivan Santini, Duje Čop i Robert Prosinečki.

Komentari

komentara

« Povratak