SLUŽBENO: Kolumbijski ulagači preuzeli HNK Šibenik, evo kakvu će financijsku injekciju dobiti na Šubićevcu!

FOTO:

Novi stari prvoligaš Šibenik i službeno je privatiziran od strane kolumbijskih ulagača. Tvrtka Football Smart International preuzela je vlasničku strukturu nakon što su gradonačelnik Željko Burić te direktor spomenute tvrtke Eduardo Fernando Zapata Sierra potpisali suradnju.

Portal Šibenik.in javlja da je kompanija Football Smart International, sukladno uvjetima javnog natječaja, uplatila je iznos od 3 milijuna kuna kao sredstvo osiguranja te 651 tisuću kuna kao preostali iznos kupoprodajne cijene za 297.056 dionica HNK-a Šibenik. Iznos od 100 tisuća kuna uplaćen je ranije kao preduvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku.

Predstavnici novih vlasnika Šibenika izrazili su zadovoljstvo nakon okončanja suradnje te su poručili kako će krenuti s podizanjem kvalitete hrvatskog prvoligaša.

“Oni igrači koji su ovdje, s njima smo zadovoljni, ali smo doveli pojačanje za određene pozicije. Nećemo dovoditi samo Kolumbijce, a Hrvatska ima potencijala. Vrlo smo zadovoljni strukturom kluba”, kazao je Francisco Cardona, partner tvrtke za Šibenski portal.

Narančasti su u ovoj sezoni Prve lige odigrali 12 utakmica te upisali četiri pobjede, zauzimaju šesto mjesto. Pokazali su se kao vrlo neugodan protivnik protiv jačih ekipa našeg prvenstva, pogotov na domaćem travnjaku.

Komentari

komentara

« Povratak