SLUŽBENO: Lorenco Šimić novi igrač Sampdorije! Hajduku odšteta u tri rate

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Hajduk i Sampdoria dovršili su transfer Lorenca Šimića. Hajduk je pristao uzeti odštetu u ratama, a Sampdoria je pristala podići prvotnu ponudu s 1,2 na 1,5 milijuna eura. Čim je danas na Poljud sletjela bankovna garancija iz Genove, bilo je jasno da se Šimić može početi pakirati te da bi sutra trebao u Genovi potpisati ugovor sa svojim novim klubom.

Lorenco u Italiju

Šimić je inače prošao sve Hajdukove omladinske kategorije i to kao kapetan, koji je jedno vrijeme važio i za veliku nadu i budućnost kluba. No na prelazu iz juniora u seniore negdje se pogubio. Pokušao je otići i u Ukrajinu, bio na probi u Goverli, ali se ipak vratio u Split. Iako uopće nije bio u prvom planu Hajduka, odlaskom Maloče i Milovića dobio je priliku i u sezonu i pol odigrao 27 utakmica. Oni kojima se sviđa, hvale njegovu konstituciju i beskompromisnost, a oni koji mu nisu skloni u prvi plan ističu nedostatak brzine.

Istina je vjerojatno negdje u sredini, no dojam je kako Šimić nije ni bio u prvom planu Hajdukove struke, koja bi ga pustila bez obzira na klauzulu o raskidu ugovora, pogotovo jer bi zbog kazne nakon isključenja protiv Dinama morao pauzirati tri proljetna kola.

Hajduk na stoperskim pozicijama ima kapetana Nižića, koji je produžio ugovor na još dvije godine, ima na probi i Ćosića, za koga mora platiti 200.000 eura Interu ako želi otkupiti njegov ugovor, te dvojicu mlađih, kosovskog reprezentativca Ardiana Ismajlija i Petra Bosančića koji je odrastao u Hajdukovoj školi.

Sportski direktor Mario Branco navodno već pregovara s još jednim iskusnim stoperom, čije ime drži u tajnosti.

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak