SLUŽBENO: Marijo Strahonja ekspresno pronašao novi posao!

FOTO:

Sinoć je mnoge nogometne fanove iznenadila vijest kako Marijo Strahonja više neće analizirati suđenje u HRT-ovim emisijama. Taj posao radio je čak pet i pol godina.

Jučer se, u emisiji Lige prvaka, taj bivši nogometni sudac oprostio od TV karijere i svoje uloge u kojoj je analizirao rad sudaca u SuperSport HNL-u, europskim klupskim natjecanjima ili utakmicama hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima.

“Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima, koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala”, rekao je Strahonja u oproštajnom govoru.

Strahonja je na HRT stigao kao umirovljeni sudac, a jučer se oprostio od gledatelja. To je učinio pred nedjeljni derbi, u kojem se sastaju Dinamo i Hajduk, i ni dva tjedna nakon što je Torcida protiv njega podigla transparent na kojem je pisalo: “Nemoj, Strahonja, da te brige more, zašto više ne možeš na more.” Strahonja je komentirajući taj natpis rekao da ga takve stvari ne diraju, ali nije rekao zašto odlazi s dosadašnjeg radnog mjesta.

A kako prenose vodeći domaći mediji novo radno mjesto i dalje će mu biti vezano uz nogomet. Izvršni odbor HNS-a je na sjednici krajem prošlog mjeseca, na prijedlog Komisije nogometnih sudaca, potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. Među 17 odabranih mentora nalazi se i Marijo Strahonja.

Njegov će posao biti mentoriranje sudaca koji sude u nadležnosti županijskih nogometnih saveza i međužupanijskih nogometnih liga. Riječ je o mladim sucima koji se kroz niželigaške utakmice pripremaju se za viši rang.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak