SLUŽBENO: Pao još jedan otkaz nakon kvalifikacija za Euro!

FOTO:

Iza nas su kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se igrati u Njemačkoj. Mnogo je reprezentacija koje su ostale bez plasmana, pa će u narednim danima padati otkazi.

A otkaz je već pronašao sada već bivšeg izbornika Irske, 52-godišnjem strategu Stephen Kennyu. Dotični je s Irskom uspio ostvariti samo dvije pobjede (i to protiv Gibraltara) u kvalifikacijama te čak šest poraza. Očito se nije moglo protiv Francuske, Nizozemske, pa i Grčke koja će pak u dodatne kvalifikacije.

Irski nogometni savez (FAI) je još jučer objavio kako izborniku Stephenu Kennyju neće biti ponuđen novi ugovor, nakon što mu je stari istekao s krajem kvalifikacija. “Odbor se slaže da je sada pravo vrijeme za promjene uoči prijateljskih utakmica u ožujku i lipnju 2024. i sljedeće kampanje Lige nacija koja počinje u rujnu 2024. godine”, stoji u njihovom priopćenju.

Podsjećamo, Irska je posljednji put zaigrala na Euru 2016. godine kada su došli do osmine finala. Prvo su izborili drugi krug kao trećeplasirani iz skupine gdje su bili Italija, Belgija i Švedska, a onda ih je u osmini finala uz dosta muke zaustavila domaća Francuska.

Što se tiče Svjetskog prvenstva posljednji put sudionici su bili davne 2022. godine u Južnoj Koreji i Japanu.

Komentari

komentara

« Povratak