SLUŽBENO: PlayStation 5 – otkrivena cijena i datum izlaska!

FOTO:

Playstation 5 izlazi 12.11. u SAD-u, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji te tjedan dana kasnije “u ostatku svijeta”. Objavljeno je to upravo putem live stream prezentacije. (hcl.hr)

U taj ostatak svijeta koji će novu konzolu dobiti 19.11. spadamo naravno i mi, no u službenoj objavi napomenuto je da bi dostupnost PlayStationa 5 mogla varirati ovisno o lokalnim regulativama o uvozu. Tamo je napomenuto i da se datum izlaska nove konzole u Kini još razmatra te da će taj datum biti otkriven nešto kasnije.

Reko’ da spomenem i to za sve Kineze što nas čitaju. Otkrivena je i cijena PlayStationa 5 pa smo saznali tako da će verzija konzole s Blu-ray čitačem koštati 499 eura, dok će “digitalna” verzija konzole (bez tog čitača) koštati 399 eura.

Podsjetimo, Xbox Series X također će koštati 499 eura, no Microsoft će na tržište izbaciti i jeftiniju varijantu svoje next-gen konzole nazvanu Xbox Series S koja će koštati svega 299 eura, čak 100 eura manje od najeftinijeg PlayStation 5 Digital Editiona. No pritom treba imati na umu da je Digital Edition PlayStationa 5 i dalje punokrvna PlayStation 5 konzola iste snage kao i skuplja verzija s Blu-ray čitačem, dok će Xbox Series S biti i hardverski nešto slabija konzola od Xbox Series X-a.

Točna maloprodajna cijena na našem tržištu u kunama nam još nije poznata, ali ne očekujemo da će previše varirati od cijene u eurima po današnjem tečaju.

Što kažete na cijenu? Planirate li kupiti digitalno ili Blu-ray izdanje konzole?

Komentari

komentara

« Povratak