SLUŽBENO: Potvrđeno gdje će se igrati finale Lige prvaka!

FOTO:

Finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelsea igrat će se 29. svibnja U Portu, potvrdila je UEFA, koja je odluku o promjeni domaćinstva utakmice za naslov donijela nakon ponude Portugalskog nogometnog saveza i vodstva države.

Finale Lige prvaka trebalo se igrati u Istanbulu, ali je zbog odluke Velike Britanije da se Turska stavi na crvenu listu zemalja zbog pandemije koronavirusa ona promijenjena. Navijači ne bi mogli prisustvovati utakmici na stadionu Atatürk, dok će stadion u Portu primiti po 6000 navijača svake ekipe.

Prije nego što je odlučeno da Portugal ponovo bude domaćin završnice Lige prvaka, postojala je opcija da se utakmica za naslov odigra u Engleskoj. Spominjao se Wembley. UEFA je obećala razmotriti buduće opcije kojima bi se Istanbulu nadomjestio gubitak domaćinstva finala Lige prvaka.

”Vjerujem da se svi slažemo kako više nikad nećemo iskusiti godinu kakva je bila ova. Navijači su morali patiti 12 mjeseci bez utakmica uživo, a finale Lige prvaka je najviše što postoji u klupskom nogometu. Nije bila opcija da im onemogućimo gledanje ovog susreta uživo i sretan sam što je pronađeno kompromisno rješenje”, rekao je UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin.

Komentari

komentara

« Povratak