SLUŽBENO: Stigla odluka u vezi Man. Citya i Lige prvaka!

FOTO:

UEFA je prije pet mjeseci izbacila Manchester City iz Europe na dvije godine i kaznila ga s 30 milijuna eura zbog kršenja financijskog fair-playa, a sada je Međunarodni sud za sportsku arbitražu promijenio odluku i presudio u Cityjevu korist nakon žalbe.

To znači da će City sljedeće sezone ipak igrati u Ligi prvaka. Novčana kazna smanjena je s 30 milijuna eura na 10 milijuna eura.

Uefa je ranije optužila City da je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka Uefina pravila te da je dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba. Uefino sudsko vijeće je također utvrdilo da, uz to što je kršio propise od 2012. do 2016. godine, Manchester City nije ni surađivao u istrazi ovog slučaja.

Ova presuda praktički će sigurno ugasiti sve one špekulacije kako će iz kluba prije svega otići sjajni strateg Pep Guardiola, a onda i ponajbolji nogometaši na svijetu. Što mislite, je li ovo pravilna odluka i je li engleski klub zaslužio takvu odluku?

Komentari

komentara

« Povratak