SLUŽBENO: Takuro Kaneko potpisao za novi klub!

FOTO:

Japanski ofenzivac, Takuro Kaneko, očito nije zadovoljio u Dinamu pa se nakon isteka posudbe vratio u svoj klub Hokkaido Consadole Sapporo. No, Takuro je imao veliku želju da ostane u Europi te mu se ta želja danas i ispunila.

Naime, Takuro Kaneko postao je novi igrač belgijskog prvoligaša Kortrijka. Ugovor s 26-godišnjim desnim krilom potpisan je do kraja sezone 2026./27, potvrdio je belgijski klub.

Kaneko je prošlu sezonu igrao za Dinamo, u koji je stigao kao jedan od prvih igrača koje su zajedničkim snagama skautirali i doveli Marko Marić i Dario Šimić, a donekle i Igor Bišćan. Iz kluba je otišao prije 20-ak dana nakon što se klubovi nisu usuglasili oko visine odštete.

Podsjetimo, Dinamo je za otkup ugovora ponudio 600.000 eura japanskom klubu. Kanekova želja bila je ostati u hrvatskom prvaku, no došlo je do rastanka. Prema inicijalnom dogovoru, Dinamo je Kaneka mogao otkupiti za 1.1 milijun eura.

Kaneko je za Dinamo nastupio u 41 utakmici. Zabio je pet golova i dodao šest asistencija, sudjelujući u Dinamovom osvajanju SuperSport HNL-a i SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Komentari

komentara

« Povratak