SLUŽBENO: UEFA izbacila ovu reprezentaciju iz ždrijeba kvalifikacija za EURO 2024

FOTO:

Nogometna reprezentacija Rusije neće sudjelovati u ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Euro 2024., objavio je u utorak Ruski nogometni savez. Ždrijeb će biti održan 9. listopada u Frankfurtu.

“Razlog za ovakvu odluku proizlazi iz Uefine odluke iz veljače o zabrani sudjelovanja ruskih reprezentacija i klubova natjecanjima pod njenom ingerencijom”, stoji u službenom priopćenju Ruskog nogometnog saveza.

Uefa je suspendirala ruske reprezentacije i klubove “na neodređen rok”, zbog ruske invazije u Ukrajini. Ruski nogometni savez i četiri ruska kluba su uložili žalbu na tu odluku, ali je Sud za sportsku arbitražu u srpnju tu žalbu odbacio.

Uefin primjer je slijedila i Međunarodna nogometna federacija (Fifa) te zabranila nastupe svim ruskim reprezentacijama. Prošli tjedan je Njemačka, koja je domaćin Eura 2024., zatražila da se iz kvalifikacija isključi i bjeloruska reprezentacija, zbog podrške koju ta država pruža Rusiji u invaziji na Ukrajinu.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser poslala je pismo predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu u kojem je navedeno da bi Bjelorusija, “kao glavni podupiratelj ruskog vodstva”, trebala biti isključena iz svih međunarodnih nogometnih utakmica i turnira.

Za razliku od nekih drugih sportskih saveza, Uefa nije Bjelorusiji zabranila nastup zbog umiješanosti u rat na ukrajinskom tlu.

Komentari

komentara

« Povratak