ŠOK NA OTOKU: Englez zbog rasizma mijenja reprezentaciju!?!

FOTO:

Engleska nogometna reprezentacija izgubila je u finalu europskog prvenstva, a zbog toga su opet pokvareni i nebitni ljudi dobili na važnosti.

Italija je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a kod Engleza udarce s bijele točke promašili su: Bukayo Saka, Marcus Rashford i Jadon Sancho. Upravo taj trojac odmah nakon završetka raspucavanja bio je izložen raznim rasnim uvredama na društvenim mrežama.

Zbog toga bi jedan od najvećih engleskih talenata mogao promijeniti reprezentaciju. Naime, Callum Hudson-Odoi bi mogao uskoro zaigrati za Ganu jer strahuje da ne bi doživio isto što i njegovi kolege nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.

Hudson-Odoi je nedavno boravio u Gani. Tamo je posjetio predsjednika Akufa-Adda, koji je pozvao ministra sporta da učini sve kako bi Callum zaigrao za Ganu.

Chelseajev ofenzivac ima tri nastupa za Englesku, no i dalje ima opciju promjene, pod uvjetom da ponovno ne nastupi.

Hudson-Odoi morao bi pričekati do studenog sljedećeg godine jer FIFA-ina pravila dopuštaju promjenu reprezentacije kad prođu tri godine od posljednjeg nastupa za jednu reprezentaciju. Hudson-Odoi je posljednji put za Englesku nastupio 2019.

Inače, Saka, Sancho i Rashford dobili su putem Twittera i Instagrama više od 12.500 rasističkih uvreda nakon finala Europskog prvenstva.

Komentari

komentara

« Povratak