ŠOK U DOMAĆEM NOGOMETU: HNS-ova Sudačka komisija potjerala dvojicu sudaca!

FOTO:

Zbog niza pogrešaka na utakmici Croatije iz Zmijavaca i Hrvatskog dragovoljca (3:1) Sudačka komisija HNS-a izbacila je Marina Vidulina i Robija Kezelea. Nije navedeno dokad ovaj dvojac neće suditi. Iz Hrvatskog dragovoljca su nakon utakmice žestoko napali suce.

“Protivnik je dobio penal iz ničega, a nama je nedosuđen penal koji je to zaista i bio. Svaki naš pokušaj proboja zaustavljali su suci, a ne protivnički igrači, a svaku našu obranu pomogli su, opet, suci na najgori mogući način bez i trunke fair playa”, poručili su.

HNS se danas oglasio priopćenjem u kojem je naveo da Vidulina i Kezelea prepušta Županijskim nogometnim savezima. Vidulin je ove sezone u HNL-u sudio Dinamu i Šibeniku.

“Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se suci Marin Vidulin i Robi Kezele daju na raspolaganje svojim Županijskim nogometnim savezima te isti više neće participirati na utakmicama u organizaciji HNS-a (SuperSport Hrvatska nogometna liga, SuperSport Prva NL, SuperSport Druga NL i Treća NL). Prvi u svojstvu suca, a drugi u svojstvu pomoćnog suca i AVAR-a.

KNS HNS-a smatra da je na utakmici 15. kola SuperSport Prve nogometne lige između Croatije Zmijavci i Hrvatskog dragovoljca sudački tim svojim grubim i neprihvatljivim pogreškama na štetu jedne momčadi izazvao opravdano nezadovoljstvo sportske javnosti. Ova KNS HNS-a prvi je put donijela i objavila ovako nepopularnu odluku.

Međutim, smatramo da nije dovoljno samo deklarativno kritizirati ovako neprihvatljivo obavljanje vrlo odgovornog posla, već je došlo vrijeme da se poduzmu i određene mjere. Svjesni smo da nakon ovoga neće više biti sve isto, ali želimo pokazati svima koji žive nogomet u Hrvatskoj da smo spremni poduzeti sve kako bismo služili nogometu na najbolji mogući način.

Podsjećamo suce da su oni odgovorni za svoje izvedbe na nogometnim terenima. Sudac donosi odluku jesu li uvjeti za igru u skladu s PNI, a pritom najprije mora razmisliti jesu li uvjeti za igru takvi da postoji opasnost za sigurnost i zdravlje igrača. To mora biti prioritet!

Naravno da KNS HNS, u skladu s Konvencijom UEFA-e, neće javno objavljivati ocjene sudačkog tima, ali ovakvu izvanrednu odluku objavljujemo javno i nastavljamo s potpuno transparentnim radom. Posao nogometnog suca nije nimalo lagan, kritiziraju nas oni koji trebaju, ali puno više oni koji ne bi trebali. Međutim, svjesni smo važnosti posla koji obavljamo u nogometu pa se moramo znati nositi sa svim teškoćama koje naš poziv nosi.

Želimo ovim putem cjelokupnoj sportskoj javnosti poručiti da smo odlučni čvrsto braniti naše suce kad smatramo da su u pravu, ali i jasno priznati kad to nije slučaj. Ne smatramo da pogrešne procjene nekog suca nužno moraju izazvati teške mjere, ali isto tako svojim nepopularnim odlukama moramo odgovoriti kad imamo ovako neprihvatljivo suđenje.”

Za listić dana kliknite OVDJE.

JE LI OVO LUDOST ILI REALNOST? EVO GDJE BI SE 2030. GODINE MOGLO IGRATI SVJETSKO PRVENSTVO!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak