ŠOK U ITALIJI: Trofejni klub će biti kažnjen izbacivanjem iz Serie A!?

FOTO:

Jedna od glavnih vijesti posljednjih dana u Italiji je istraga u trofejnom velikanu, zbog čak 42 sumnjiva transfera…

Izbacivanje iz Serie A i oduzimanje Scudetta?!

Talijanski velikan Juventus nalazi se pod istragom državnih istražnih organa zbog sumnjivog poslovanja, a kao sporni su označeni transferi čak 42 igrača.

Talijanska udruga za zaštitu prava potrošača, CODACONS, tvrdi da bi Juventus ‘mogao biti izbačen u Serie B te bi mu se trebao oduzeti zadnji Scudetto’. Inače, CODACONS je usko povezan s CONI-jem, Talijanskim olimpijskim savezom, a njegov predsjednik Marco Donzelli također je potvrdio kako će Juve biti žestoko kažnjen.

„Optužbe su vrlo ozbiljne i bacajau velike sjene na posljednju sezonu, ali i općenito dominaciju Juventusa proteklih godina.“, rekao je Donzelli pa nastavio:

„Ako je Juventus stekao prednost u odnosu na rivale nelegalnom vrstom poslovanja, onda je regularnost cijelog prvenstava narušena. Nadležni će zbog toga morati intervenirati i sankcionirati krivce. Klub neće biti izuzet od kazne. Da bismo zaštitili navijače podnijet ćemo zahtjev tužitelju da se Juventus izbaci iz Serie A. Naravno, i da im se oduzmu titule osvojene u vrijeme nezakonitog poslovanja!“

Komentari

komentara

« Povratak