ŠOK U RIJECI: Evo koga je trener Jakirović otpisao!

FOTO:

Rijeka pred povratkom u baš punu formu s tečnom igrom prema naprijed i povratkom u vrh hrvatskog nogometa ima još dalek put pred sobom. Remi u Gradskom vrtu (1-1, strijelac Matija Frigan iz penala) u prvih je 25 minuta ponudio horor-sjećanje na otužna jesenska izdanja, ali: naporan rad se uvijek isplati.

Malo-pomalo ‘bijeli’ su postali ravnopravan, a onda i dominantan oponent Osijeku. I to bez ozlijeđenih Mitrovića, Djouahre, Bogojevića, Gode… I s tek nedavno pristiglim pojačanjima Bandom i Veigom koji su bili na klupi; Zambijac Emmanuel Banda je i debitirao, od 89′.

Bušnja, Solano, D.Pavlović, M.Pavlović, Karrica i Merkulov traže nove klubove i nisu u planovima riječke struke, a za vikend su im se pridružila još petorica. Jakirović više ne računa na Halilovića, Vrančića, Djuričina, Alvareza i Vlasenka! Sad i oni treniraju odvojeno i na njih Rijeka više ne računa.

Nogometni temelji su tu. Ekipa ima snage, uigrana je, a kriteriji za mjesto u početnom sastavu su: najpošteniji mogući. Ili si 100% spreman i taktičkom disciplinom u funkciji momčadi ili te jednostavno nema u kadru.

Jakirović je stvorio Rijeku sa svojim jasnim i apsolutnom logičnim trenerskim potpisom. Ono što nedostaje (naravno, uz uvjet da nitko ne ode) je jedan baš pravi, istinski zadnji vezni. Frajer koji će i staturom i taktičkim navikama te igračkom inteligencijom prirođenom toj poziciji biti brana ispred obrane. Donijeti sigurnost kakvu je npr. iskusnik Emil Dilaver donio užoj obrani. Možda to bude baš Emmanuel Banda koji je već upisao prve minute i za kojeg šef ima samo – riječi hvale! (24sata)

Komentari

komentara

« Povratak