ŠOK U SUSJEDSTVU: Jedan od najboljih igrača rekao zbogom igranju za Bosnu i Hercegovinu!

FOTO:

Prva subota u svibnju nije tako sretna za naše susjede iz Bosne i Hercegovine. Naime, veliki Miralem Pjanić objavio je prestanak igranja za reprezentaciju!

“Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak za reći zbogom. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem kako je bilo dosta”, objavio je na svom Instagram profilu 34-godišnji veznjak.

“Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo. Sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta. Hvala svim izbornicima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala navijačima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim.”.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 115 utakmica i zabio 17 golova. Sa “zmajevima” je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2010.

Pjanić je trenutačno igrač Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u bogatoj karijeri ranije je igrao za Barcelonu, Bešitkaš, Juventus, Romu, Lyon, i Metz.

Komentari

komentara

« Povratak