Son o iskustvu u vojsci: Ne smijem govoriti o svemu, ali uživao sam…

FOTO:

Južnokorejski nogometaš i igrač Tottenhama Son Heung-min završio je prije nekoliko tjedana s počastima svoj vojni rok u trajanju od tri tjedna u vojnom kampu na Južnokorejskom polutoku, jer je bio proglašen jednim od pet najboljih ročnika u svojoj jedinici.

– Bilo je dobro iskustvo. Ne mogu otkriti sve što smo radili, i ne znam za druge, ali meni je tri tjedna bilo dugo, ali veoma dobro iskustvo, uživao sam, rekao je Son za službenu stranicu Tottenhama.

– Prvog dana se nismo međusobno znali i bilo je malo čudno, ali čim smo se upoznali bilo je bolje. Bilo nas je deset u jednoj sobi svaki dan, pomagali smo si međusobno pa je bilo fantastično, dodaje Son koji je sudjelovao u vježbama u kojima je korišten suzavac, naučio je koristiti vatreno oružje, a imali su i duga planiranja i vježbe fizičke izdržljivosti.

U Južnoj Koreji svi odrasli muškarci moraju odslužiti vojni rok u trajanju od dvije godine. Son je bio izuzet iz obavezne dvogodišnje vojne službe, koja je mogla ugroziti njegovu karijeru profesionalnog nogometaša, zbog zlatne medalje koji je s reprezentacijom Južne Koreje osvojio na Azijskim igrama u Indoneziji 2018.

Zahvaljujući toj medalji mogao je odslužiti vojni rok u samo tri tjedna obuke u vojnoj bazi i uz 500 sati rada za javno dobro.

hrt.hr

Komentari

komentara

« Povratak