SOUTHGATE VELIKI GOSPODIN: Engleski izbornik naklonio se Modriću kao nitko do sad!

FOTO: AFP

Engleski izbornik, Gareth Southgate, uistinu je totalna suprotnost od engleskih medija koji redovito vole ismijavati protivnike. Sigurno možemo reći kako Engleska ima sjajnog izbornika koji voli pokazati respekt onima koji to zaslužuju. A ovaj 48-godišnjak pokazao je golemi respekt u porazu i pobjedi.

“Prije svega, iznimno sam ponosan zbog ove pobjede, koja je trebala biti uvjerljivija zbog brojni prilika koje smo imali i propustili u prvom dijelu. Onda smo Hrvatskoj darovali gol za njeno vodstvo i to je bio pravi test naše izdržljivosti i strpljenja. Imali smo i mi sreće kada smo krenuli u opću ofenzivu, a Hrvatska nam ozbiljno prijetila iz kontri. Tako je imala veliku priliku, koju smo očistili s gol-crte”, rekao je engleski izbornik pa dodao:

“Nakon ljeta i SP-a nismo se zadovoljavali postignutim niti kukali zbog propuštenog, nego smo radili na sebi. Mi smo dominirali protiv Hrvatske i u prvom poluvremenu polufinala SP-a i tada na odmor otišli s prednošću 1:0, ali smo na kraju izgubili. Danas smo istom suparniku još više nametnuli svoju igru u prvom dijelu, kontrolirali smo posjed. Međutim, sada ne samo da nismo poveli, nego smo još i gubili i to do pred sam kraj. Ipak, za razliku od SP-a, sada se nismo prepali. Zato što igrači sada više vjeruju u naš sistem. Ovaj put smo protiv Hrvatske osjećali da sve te propuštene prilike neće biti uzalud. Imamo igrače koji znaju igrati i to u svim linijama, počevši od obrane”, objasnio je engleski izbornik.

Southgate je za kraj pred okupljenim novinarima posebno nahvalio našeg kapetana, Luku Modrića:

“Na trenutke je protiv njega bilo nemoguće igrati. Način na koji se izvlači iz teških situacija je nevjerojatan. Imam strašno puno respekta za njega jer je riječ o velikom igraču, ali i o sjajnoj osobi. Luka je najbolju mogući ambasador nogometa”, rekao je Southgate.

SUDAC, HVALA TI: POGLEDAJTE KAKO JE HRVATSKA DRASTIČNO OŠTEĆENA KOD PRVOG POGOTKA!

LOVREN NAKON PORAZA: „Imamo strašnu ekipu i nećemo se predati, nije ovo kraj!“

Komentari

komentara

« Povratak