SP KATAR: Zlatko Dalić dočekan pljeskom novinara

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Spontanim pljeskom novinara dočekan je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u trening kampu Al Ersal 3 jutro nakon trijumfa protiv Brazila i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru.

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je nakon još jedne drame porazila peterostruke svjetske prvake Brazilce i tako treći put u svojoj povijesti izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Nakon 1998. i 2018. godine, “Vatreni” će 13. prosinca na stadionu Lusail protiv Argentine tražiti i svoje drugo finale. U Francuskoj 1998. su u polufinalu izgubili od domaćina, dok su prije četiri godine u Rusiji porazili Englesku. Ovoga puta slijede Lionel Messi i “Gauči”.

“Hvala na lijepoj dobrodošlici. Sretan sam i ponosan do neba da smo među četiri reprezentacije na svijetu. Veliki trenutak, velika noć za hrvatski nogomet, za hrvatsku državu i narod. Cijeli svijet je gledao Hrvatsku i divio se našem karakteru. Kada sa Svjetskog prvenstva izbaciš jednu reprezentaciju kao što je Brazil, moraš biti ponosan. Umoran sam, ali sretan,” poručio je izbornik.

Svjetski mediji ponovo se dive neslomljivom hrvatskom karakteru. “Ljudi su uživali u nogometu, mala nacija je pobijedila. Dobio sam mnoštvo poruka, nisam ih još pregledao, ali hvala svima. Poslali smo najjaču poruku svima, nismo odustali, zaista se borimo do zadnje kapi. Privilegija je imati takvu reprezentaciju, to je naša poruka, nikada ne odustajemo.”

Brazil je bila Dalićeva 12. utakmica na klupi “Vatrenih” na svjetskim prvenstvima, uz samo jedan poraz. Onaj u finalu protiv Francuske. Hrvatska je i u Katru nastavila s produžecima i dramom jedanaesteraca, no Dalić smatra kako su igrači fizički spremni.

“Ova pobjeda je poništila sve, sav umor. Nije se osjetilo naših 120 minuta protiv Japana. Nećemo imati puno problema. Mi smo sada nigdje, što sad? Moramo sve napraviti da učinimo korak više, bilo bi šteta da ne napravimo još jedan korak. Umor se neće osjetiti. Odigrali smo sjajnu taktičku utakmicu, ne smijemo previše uživati. Čeka nas još jedan težak protivnik, motiviran od prošlog svjetskog prvenstva.”

Za analizu utakmice Maroko – Portugal kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak