SPALLETTI NAJAVIO HRVATSKU: Talijanski izbornik otkrio s kojim Hrvatima komunicira…

FOTO:

Talijanski izbornik, Luciano Spalletti, najavio sutrašnji dvoboj protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu.

“Protiv Španjolske nismo igrali po mojem ukusu. Analizirali smo je, pričali smo o tome i ta utakmica je bila korak unazad. No, kad radite s talijanskom reprezentacijom, protivnici su uvijek teški. Sve reprezentacije mogu skupiti 20 igrača koji znaju diktirati tempo, čitati igru i koji imaju veliko iskustvo. Očekujem da smo naučili puno iz utakmice protiv Španjolske iako smo igrali loše i iako je to bio vrlo težak poraz”, rekao je Spalletti u uvodu koji potom otkriva kako će Dimarco ipak biti spreman:

“Dimarco je spreman i može igrati. Imat će još jedan test jutro prije utakmice da vidimo kako se osjeća i što će liječnici reći, ali sve ukazuje na to da će igrati. Što se psihologije tiče, nema tu puno filozofije. Ako izgubimo, možemo ispasti tako. Život ide jako brzo, moraš se priviknuti na nove situacije…”.

Zatim je prokomentirao Hrvatsku: “Moramo promijeniti pristup i moramo biti uporni jer je to takva utakmica. Ako treba, igrat ćemo i ružno, ako će nam to nešto donijeti. Želimo igrati na njihovoj polovici, a ne samo sjediti na našoj polovici i čekati. Hrvatska je opasna, ima igrače koje igraju između linija, koji pucaju izvana i koji se znaju ubacivati iz drugog plana…”

“U modernom nogometu moraš znati raditi više stvari, a ne se fokusirati na samo jednu. U jednom trenutku se moraš braniti sa svih 11 igrača, a u drugom moraš isto tako napadati. Raditi to svih 90 minuta je teško, a prije samo par godina mogao si se, recimo, samo braniti i igrati na kontre. Danas sve reprezentacije imaju igrače u velikim klubovima i sve su puno bolje. Mi smo momčad kojoj treba da njezini igrači igraju u najvećim klubovima u Europi.”

Zanimljivo, Spalletti je radio u Interu zajedno sa Brozovićem i Perišićem: “Njih dvojica mogu utjecati na svaku utakmicu jer imaju sve što je potrebno da njihova momčad igra dobar nogomet. No, svi uđemo u neke godine, ali njih dvojica su fantastični igrači. Čujemo se, uživao sam imati ih u momčadi i jedva čekam vidjeti ih na utakmici.

Siguran sam da će nam otežati život, ali vidjet ćemo hoćemo li mi biti dovoljno svježi da na to odgovorimo. Da bi tako velike igrače pobijedio, moraš biti pun energije, moraš puno trčati i moraš držati intenzitet. Oni su divni ljudi i sjajni nogometaši…”

Komentari

komentara

« Povratak