ŠPANJOLSKA LEGENDA O KOVAČU: „Ima karakter i isti pogled na nogomet kao ja, učio je od najboljih…“

FOTO:

AS Monaco našeg Nike Kovača je ponovno ušao u seriju pobjedu te slavio protiv Dijona uvjerljivih 3:0. Strijelci za pobjedu kluba iz Kneževine su bili Stevan Jovetić te ponajbolji napadač Ligue 1, Wissam Ben Yedder (2x).

Već u prvoj sezoni Niko Kovač i njegov brat Robert također, rade sjajan posao na klupi francuskog velikana. Zaista se nitko nije nadao da će monegaški klub biti u borbi za naslova francuskog prvaka, trenutno drže visoku treću poziciju i bore se za ulazak u Ligu prvaka. Vodeći Lille im bježi samo četiri boda, a drugoplasirani PSG tel bod. Lijepe riječi i pohvale za bivšeg izbornika Vatrenih, uputio je legendarni Cesc Fabregas.

“Niko, iskreno, ima isti pogled na nogomet kao i ja. Radio je pod sjajnim trenerima kao i ja. Učio je od najboljih i to se vidi. Ima karakter i njeguje vrlo agresivan stil igre. Ako od prvog dana ne trenirate naporno i ne trudite se, onda ne morate ni razmišljati o radu s Kovačem. Arsene Wenger mi je uvijek govorio da u nogometu nisu bitne godine. Ako ti je 16 i dobar si, igrat ćeš, ako ti je 32 i nisi dobar, nećeš igrati. Ali ako ti je 37 i dobar si, igrat ćeš. Na kraju se sve svodi na teren i nogomet”, rekao je Fabregas za tamošnji Telefoot.

Za kraj je zaključio kako je osnovni cilj povratak u Europu dok o naslovu prvaka još i dalje mogu sanjati.

Komentari

komentara

« Povratak