ŠPANJOLSKA ZVIJEZDA ISKRENO: Ovo što ja živim nije život. Mi nogometaši smo nebitni, najbitniji su…

FOTO:

Španjolski nogometaš iskreno je progovorio o aktualnoj ekonomskoj situaciji i priznao nešto što bi rijetko koji nogometaš priznao.

Ovo što ja živim nije život

Igrač Athletic Bilbaa Raul Garcia progovorio je o ekonomskoj krizi i najavi mogućeg povećanja poreza za ljude boljeg imovinskog stanja. Garcia je u intervjuu za El Pais izjavio da bi takvu odluku podržao.

„Jasno je da mi nogometaši živimo u ekonomski ugodnoj situaciji, ali to me ne isključuje iz situacija u kojima žive moji prijatelji i moja obitelj. Jasno mi je da ovo što ja živim nije život. Stoga mislim da moramo pokazati solidarnost. Natjerat će nas da plaćamo solidarni porez. Moramo razumjeti gdje se trenutno nalazimo ako želimo državu blagostanja u kojoj svi mogu imati dostojanstven život…”, započeo je pa nastavio:

„Čini se nevjerojatnim da razgovaramo o ljudima koji nemaju posao, koji ne mogu izgurati do kraja mjeseca, koji nemaju novac za hranu. Vidim to kod svojih prijatelja. Hipoteka vas najednom guši iako oboje odraslih u kući rade. Ili kad morate razmišljati o tome hoćete li imati dijete ili ne zbog financijskih problema.”

Garcia razumije važnost oporezivanja:

„Razumijem da ako mi naplaćaju porez – zapravo ne naplaćuju, nego ga prikupljaju da svi mogu izvući korist – razumijem to i želim da bude tako. Neću reći da se slažem sa svime, ali sretan sam što će porezi narasti ako taj novac ode gdje ja mislim da treba ići. Smatram da se takve stvari ne rade dovoljno.

Garcia naglašava još jedan problem:

„Ako ja na nogometnom terenu moram trpjeti uvrede, meni to nema smisla. Trebam li ja to trpjeti samo zato što sam nogometaš? To nije normalno. Moramo vidjeti što možemo napraviti da se to promijeni, to je stvar obrazovanja. Taj problem dolazi iz škole. Po meni, nogometaš nema nikakvu važnost u društvu. Za mene su važni učitelji. Oni su ti koji uče i usađuju vrijednosti. Moramo ih ispravno vrednovati. Ostavim svoje dijete u školi i osoba koja je ondje s njim je nevjerojatno važna te im moramo tu važnost jasno priznati. Ali mi im to ne priznajemo.”

Komentari

komentara

« Povratak