ŠPANJOLSKI MEDIJI JUTRO NAKON DERBIJA: Modrić je vladar Madrida!

FOTO:

Luka Modrić je sinoć još jednom oduševio nogometnu javnost. Impresivno je, kao kapetan, vodio Real Madrid do pobjede nad gradskim rivalom Atleticom.

Privatizirao je utakmicu

Luka Modrić sinoć je impresivno vodio Real do pobjede 2:1 kod Atletica i to kao kapetan. Danas, jutro nakon derbija, španjolska Marca biranim riječima opisuje hrvatskog kapetana, koji je prije nekoliko dana proslavio 37. rođendan.

Pod naslovom “Modrićev i Kroosov ples” piše:

„Modrić nije plesao sam, tek tako, nego s loptom. I ne samo s partnerom, nego protiv žestokog protivnika. Usprkos tome, Modrić je vladao madridskim derbijem kao što to i inače radi, s nepodnošljivom superiornošću i spektakularnom klasom.

Naprosto je privatizirao utakmicu beskrajnim dodavanjima kojima je Atletico dovodio do očaja, kao što je to radio naprimjer kratkim pasovima i promjenama ritma. Precizna dodavanja, traženje i nalaženje prostora u prekrcanoj sredini, brze tranzicije kojima je otvarao Realu put do gola… Ukratko bila je to vrhunski očitana lekcija Realove legende.”

U tekstu u kojem se opisuje ućinak pojedinih igrača, Marca o Modriću piše:

„Vladao je utakmicom nedodirljivim, zapravo uvredljivim autoritetom. Dinamičan, agilan s loptom i lucidan prilikom zadnjih pasova. Pamtit će se dva njegova magična dodira: onaj kada je spektakularnom asistencijom ostavio samog Rodryga i kada je iz ničega stvorio pas za Viniciusa, koji je značio drugi i pobjednički Realov gol.”

U još jednom tekstu, ispod podnaslova „Kao u video igri“ opet se spominje Modrić:

„Modrić je još jednom očitao lekciju u velikoj utakmici. Kada Hrvat dohvati loptu, suparnik joj ne može ni primirisati. Zahvaljujući Modrićevom plesu igrači Atletica su očajnički lovili sjene. U Madridu postoji Bermudski trokut.”

Komentari

komentara

« Povratak