SPARTA PRAG PRVAK ČEŠKE: Dinamova sudbina sada ovisi još samo o dva faktora!

FOTO:

Praška Sparta je kolo prije kraja češkog nogometnog prvenstva osigurala naslov prvaka, pobjedom u gostima kod Mlade Boleslav ima nedostižnu prednost od četiri boda za Slaviju, a takav rasplet ide u prilog zagrebačkom Dinamu, koji još čeka samo rasplet danskog prvenstva kako bi bio katapultiran u play-off Lige prvaka, čime bi osigurao skupinu Europske lige najesen! (Germanijak.hr)

Sparta je protutnjala Lokotrans Arenom, već nakon malo više od pola sata vodila 3-0 hat-trickom Jana Kuchte (VIDEOVIDEOVIDEO), koji je u zabio i četvrti gol u 51. minuti za 0-4 (VIDEO), slavlje Spartanaca tada je već bilo zapečaćeno, a drugoplasirana Slavia je u isto vrijeme vodila u gostima kod Slovackog 2-1. Vydra je u 78. minuti zabio za konačnih 0-5 (VIDEO).

Na koncu će oba praška rivala u Ligu prvaka, jer Češka ima pravo na dva mjesta, no Sparta će u ‘put prvaka’, a klupski joj je koeficijent lošiji od Dinamovog, dočim će Slavia u ‘put neprvaka’.

Dinamu se sada da bi se probio do play-offa još mora poklopiti da Copenhagen ne bude prvak Danske, a to se može dogoditi već u ponedjeljak, ako Midtjylland kao gost pobijedi Nordsjaelland (Copenhagen svoju utakmicu kod Aarhusa igra u utorak). Bröndby, Midtjylland i Nordjaelland, koji su svi još u igri za prvaka, imaju lošiji klupski koeficijent od aktualnog hrvatskog prvaka.

Nakon što se raspline dansko prvenstvo o Dinamovoj će sudbini odlučivati finale Lige prvaka, Modrima odgovara trijumf Real Madrida i Luke Modrića. No, o tom potom, prvo čekamo rasplet danske Superlige…

Komentari

komentara

« Povratak