SPEKTAKL: Evo koji europski giganti na proljeće mogu igrati u Maksimiru!

FOTO:

Dinamo je slavljem u Nizozemskoj osigurao novo europsko proljeće te će kao pobjednik skupine biti nositelj u ždrijebu. Šesnaestina finala Europske lige mogla bi zagrebačkim Modrima donijeti neke od velikih europskih klubova iz Lige prvaka, prenose Sportske novosti.

Među nenositeljima u ždrijebu će biti 12 drugoplasiranih u skupinama EL te četiri slabije plasirana trećeplasirana iz Lige prvaka. Već je otprije poznato da će ruski Krasnodar biti putnik u Europsku ligu no to nije ime koje izaziva veliko poštovanje.

Nositelji bi mogao biti jedan klub iz “skupine smrti” u kojoj se nalaze Manchester United, PSG te RB Leipzig, jedno veliko ime će ispasti iz ovogodišnje Lige prvaka. Talijanski hit Atalanta te Ajax će u zadnjem kolu međusobno odlučiti tko će u Europsku ligu, isto tako će biti u skupini gdje je totalna ludnica. Tamo su smješteni M’Gladbach, madridski Real, Šahtar te milanski Inter. Vrlo vjerojatno bi svi klubovi bili nositelji u ždrijebu za EL.

Zato će nenositelj biti jedan od skupine gdje se nalaze francuski Marseille te grčki velikan Olympiakos pa su to mogući suparnici Dinama. U slučaju da Salzburg porazi madridski Atletico, Simeneova klapa bi mogli pasti u bubanj nenositelja 1/16 finala Europa lige!

Svakako će se s velikim zanimanjem čekati ples kuglica.

Komentari

komentara

« Povratak