SPEKTAKULARAN TRANSER: Hrvatski vratar potpisao za španjolskog prvoligaša!

FOTO:

Mnogi će se složiti kako Hrvatska dugo nije imala tako puno kvalitetnih vratara. Sada za to stiže još jedna potvrda.

Naime, 25-godišnji Dinko Horkaš postao je novi vratar španjolskog prvoligaša Las Palmasa. Sve to objavio je klub na službenim i društvenim stranicama. Dinko je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine. Španjolci su ga ovako predstavili:

“Novi vratar Las Palmasa ističe se agilnošću i snagom između vratnica, sjajnim baratanjem loptom nogama, kao i sposobnošću predviđanja, dobrim izvođenjem akcija u zraku i u igri jedan na jedan.”

On bi trebao zamijeniti prvog čuvara mreže Alvara Vallesa (26) kojeg Las Palmas namjerava prodati ovo ljeto, javljaju lokalne novine Canarias 7. Hrvatski vratar je prošle sezone nastupio u 23 utakmice za Lokomotiv i primio 28 golova. Njegove nastupe u Bugarskoj je navodno pratio srpski šef Las Palmasove skautske službe Branko Milovanović (51).

Las Palmas je prošle sezone završio na 16. mjestu La Lige i tako ostao u prvoligaškom društvu u koje su ušli pretprošle sezone nakon pet sezona u drugom rangu. Horkaš je sedmi Hrvat koji će igrati za njih, a prije njega su u klubu bili Marko Livaja, Alen Halilović, Robert Jarni, Nenad Bjelica, Dragan Skočić i Boris Rapaić.

Komentari

komentara

« Povratak