SPEKTAKULARNE VIJESTI IZ MAKSIMIRA: Dinamo dobiva novog glavnog sponzora!

FOTO:

U Dinamu je danas održana redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj se raspravljalo o tekućim pitanjima. Naravno, također je bilo razgovora i o sponzorima pa će tako hrvatski prvak dobiti novog glavnog sponzora. Onog čiji će logo nositi na dresu.

Dosad je to bila Prva sportska kladionica, koja je reklamu na Dinamovim prsima plaćala oko tri milijuna eura godišnje. Klub je PSK-u, znajući da ugovor o sponzorstvu istječe na kraju sezone, još prije par mjeseci ponudio nastavak suradnje, ali se onda javila kladionica FavBet, koja je ponudila osjetno više za reklamu na dresu.

Kako otkriva Index.hr, s FavBetom klub pregovara već mjesecima, a nedavno je sklopljen načelni dogovor o sponzorstvu. Ugovori još nisu potpisani, tako da ništa još nije gotovo, no očekuje se da će se to odraditi u dogledno vrijeme.

Ono što je jednako važno je da je Dinamu odobren novi revolving kredit, koji mu je nužan za normalno funkcioniranje. Riječ je o praksi koju koriste gotovo svi klubovi za podmirenje svih tekućih obveza, a kredit je Dinamo dobio od banke s kojom surađuje niz godina. Neko vrijeme klub nije imao revolving kredit, no odobren mu je nakon što je prikazao dovoljna jamstva.

Podsjetimo, prošlog ljeta Dinamo je bio u drami oko isplate ugovornih rata igračima, koje su kasnile baš jer nije bilo “cash flowa”, odnosno kredita. On je bio odobren kroz par dana, pa je klub nastavio normalno funkcionirati, a kao jamstvo za kredit uzet je transfer Josipa Šutala u Ajax za 21 milijun eura.

Sad će to jamstvo biti Martin Baturina, za kojeg Dinamo ovog ljeta očekuje dobiti iznos kao i za Šutala. Zainteresiranih ima i teško je očekivati da će Baturina i sljedeće sezone biti u Maksimiru. Bruno Petković ima odštetnu klauzulu do 2.5 milijuna eura, ali se ona može aktivirati samo za vrijeme trajanja Europskog prvenstva.

Komentari

komentara

« Povratak