SPLIĆANI IDU NA NOVI STADION: “Hajduk je uvijek dobrodošao…”

FOTO:

Svima je jasno kako će Hajduk Split dobiti drastičnu kaznu zbog nereda nakon polufinalne utakmice Kupa protiv Dinama. Podsjećamo, već dan nakon derbija povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa po hitnom je postupku donijelo odluku o suspenziji Poljuda za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi Hajduka do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog Saveza.

Ako pak oni odluče zabraniti igranje na Poljudu, postavlja se pitanje gdje bi Hajduk mogao ugostiti Osijek, Rudeš, Varaždin i Goricu? Jedna od opcija zasigurno je i Dugopolje, u kojem je Hajduk već u nekoliko navrata igrao službene utakmice.

“Apsolutno se slažemo da ako Hajduk ne bude mogao igrati na Poljudu, domaće utakmice odigra u Dugopolju. Ne bi im bio prvi put, a mi ćemo kao i uvijek napraviti sve što je u okviru naših mogućnosti da se osjećaju kao na svom terenu na Poljudu. Hajduk je institucija i naš najveći klub i kao takav je u Dugopolju, u kojem odreda svi navijaju za Hajduk, uvijek dobrodošao”, rekao je predsjednik Dugopolja Mario Smodlaka u razgovoru za 24sata. Također je dodao:

“Prilikom licenciranja svaki klub mora navesti i zamjenski stadion za slučaj da zbog neke izvanredne situacije ne može igrati na svom stadionu, a upravo je naš Stadion Hrvatskih vitezova dugi niz godina zamjenski stadion Hajduku”.

U cijeloj priči, nažalost postoji i jedna problem, naime, prvi čovjek Hajduka Lukša Jakobušić nije baš u prijateljskim odnosima s Dugopoljem, i to u prvom redu baš sa Smodlakom, koji je predsjednik kluba, ali i dopredsjednik Županijskog nogometnog Saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog Saveza.

Odmah nakon imenovanja na funkciju predsjednika Hajduka Jakobušić je pokušao izlobirati županijske klubove da ga izaberu i na mjesto predsjednika županijskog Saveza, a nakon toga i člana IO HNS-a, ali mu je baza iskazala nepovjerenje, Marko Erceg ostao je predsjednik, Smodlaka je izabran na mjesto dopredsjednika, kasnije i člana IO HNS-a, što je Jakobušića uvrijedilo pa je prekinuo odnose sa svima, uključujući i Smodlaku.

“Bez obzira na odnos aktualnog predsjednika Hajduku su vrata Dugopolja uvijek otvorena. Baš kao što sam ja prolaznik na mjestu predsjednika Dugopolja, tako je i Jakobušić prolaznik na mjestu predsjednika Hajduka. Naši klubovi će zauvijek postojati i opet će surađivati kad on ode s funkcije. Ja na to tako gledam, a tako se i ponašam, sve što Hajduku treba mi ćemo im izaći u susret”,  kaže Smodlaka

Komentari

komentara

« Povratak