SPLIĆANI ŽELE NOVI NASLOV: Evo kad se igra Superkup između Dinama i Hajduka!

FOTO:

Finalom Kupa između Hajduka i Rijeke završila je nogometna sezona u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Splićani su svladali Rijeku 3:1 i tako došli do trofeja nakon dugih devet godina. No, tu ne žele stati.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastala je prava ludnica na Poljudu pa su tako navijači uletjeli na teren kako bi proslaviti taj trijumf s nogometašima. Simpatizeri Hajduka sada se toplo nadaju kako će njihovi ljubimci sljedeće sezone uzeti i prvenstvo. A pazite sad ovo, za 40 dana Bijele čeka borba za novi trofej!

Naime, u pitanju je hrvatski Superkup. Kako pišu Sportske novosti okršaj između Dinama i Hajduka odigrat će se na Maksimiru devetog srpnja. Nije prvenstvo, ni Kup, ali je dvoboj s Dinamom na Maksimiru i shodno tome pokazatelj snage kontira najvećeg konkurenta u borbi za naslov sljedeće sezone. Isplatit će se potruditi za Superkup, to svakako.

Inače, na početku HNL-a redovito smo imali prilike gledati susrete između ove dvije ekipe u borbi za Superkup. Posljednji susret bio je u ljeto 2013. godine kada je Dinamo dobio Hajduk u Zagrebu tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Da bi se što bolje spremili za početak nove sezone, Bijeli u pripreme polaze 15. lipnja, a već četiri dana kasnije otići će na bazične dvotjedne pripreme u zasad neimenovanu destinaciju podno Alpi.

Nakon povratka s planine pet dana će biti u Splitu i potom ponovno kreću u natjecateljske okršaje, koji počinju s već spomenutim Superkupom. Tjedan dana kasnije, 16. srpnja, Bijeli startaju u novu HNL-sezonu, a 4. kolovoza je početak europskog puta u 3. pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige. Za ulazak u europsku jesen trebat će Bijelima prolaz dva pretkola, startnog trećeg i play-offa.

Komentari

komentara

« Povratak