SPORNA ODLUKA U PULI: Evo što se dogodilo na utakmici između Istre i Hajduka!

FOTO:

Hajduk u 19. kolu SuperSport HNL-a gostuje u Puli kod Istre. Dvoboj je to druge i šeste momčadi lige. U aktualnoj sezoni Hajduk i Istra sastali su se dva puta. Nakon prvog dijela Istra vodi 1:0 golom bivšeg hajdukovca Ante Ercega, a Hajduku je VAR soba poništila dva gola u nekoliko minuta.

Prvi poništeni gol zabio je Dario Melnjak u 36. minuti. Hajduk je izveo prekid, Mlakar je glavom pogodio prečku, a Melnjak je glavom spremio loptu u mrežu. Glavni sudac utakmice Igor Pajač gol je najprije priznao, a potom je uslijedila duga provjera i gol je poništen zbog zaleđa prilikom ubačaja iz prekida.

Međutim, na zamrznutoj slici koju smo vidjeli u TV prijenosu nije vidljivo da je netko od hajdukovaca zaista bio u zaleđu i kako je točno VAR soba povukla linije.

Kamera kojom su se služili nije postavljena u ravnini s kaznenim prostorom, pa je iz tog ugla gotovo nemoguće pouzdano utvrditi zaleđe, baš kao i u utakmici Šibenika i Rijeke dan ranije, osim što je tada sličan pogodak Jorgea Obregona priznat.

Drugi poništeni gol Hajduka zabio je Toni Borevković u 41. minuti, ali tu je bila riječ o očitijem zaleđu. Mladi stoper Dominik Prpić prenio je loptu glavom svom starijem kolegi dok je on bio ispred pretposljednjeg čovjeka obrane Lovre Majkića. VAR sudac današnje utakmice je Dario Bel iz Osijeka.

Komentari

komentara

« Povratak