SPRSKI MEDIJI SE SRAMOTE I LUPETAJU: „Mi smo svjetska sila, Orlovi su ispred Hrvatske…“

FOTO:

Hrvatska je, čini se, svojim sjajnim rezultatima u posljednjim godinama natukla poprilične komplekse svojim susjedima, pogotovo se to odnosi na Srbiju. Izabranici Dragana Stojkovića su izborili direktan plasman u Katar velikom pobjedom kod Portugala, što je super stvar.

No, tada su se srpski mediji oteli kontroli i počeli pisati članke kao da je Srbija osvojila Svjetsko prvenstvo (seniorsko), u najmanju ruku. Tamošnji Kurir se dobrano izblamirao kada je ispalio da su Orlovi ispred Vatrenih, po čemu, skupocjenim autima i manekenkama?

“Naime, prema najnovijim podacima poznate stranice ‘Transfermarkt’, nogometna reprezentacija Srbije se nalazi na fantastičnom 11. mjestu najskupljih nacionalnih momčadi svijeta. Ukupna vrijednost Orlova iznosi 342 milijuna eura, a zanimljivo da je naša momčad ispred viceprvaka svijeta Hrvatske, čija vrijednost iznosi 316 milijuna eura. Srbija se nalazi u samom vrhu svjetskog nogometa po vrijednosti igrača koje ima! Na svjetskom nivou smo na 11. mjestu, a ako se gleda samo Europu, tu smo na poziciji 9! Impresivno! Mi smo svjetska sila! Orlovi vrijede više od Hrvata! Donedavno je ovo bilo nezamislivo, ali sada smo ispred viceprvaka svijeta.” – veliča vrijednost srpskih igrača na TM-u spomenuti Kurir.

Međutim, prava je istina da ti podaci ne znače baš previše…Recimo, Luki Modriću je pala cijena na 10 milijuna eura, ali je svejedno “doktor nogometa” za cijelu ekipu Srbije.

Komentari

komentara

« Povratak