SRAMOTAN NASLOV: Evo kako se srpski mediji naslađuju jer Kastrati ne smije ići u Moldaviju!

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb potvrdio je kako njihov igrač Lirim Kastrati neće moći igrati prvu utakmicu kod Sheriffa u Moldaviji. Problem je što država Moldavija ne priznaje Kosovo pa zbog toga Lirim ne može dobiti potrebnu vizu.

A čini se kako postoje oni koji se naslađuju potezom Moldavaca. Naime, neki srpski mediji pozdravili su taj potez Moldavije. Tako Kurir u članku o vijesti drži naslov: “Ma bravo, braćo Moldavci!” Kurir, kao i nekoliko drugih srpskih medija, piše da je Kastratiju onemogućen ulazak u Moldaviju, pri čemu naglašavaju da je državljanin takozvanog Kosova.

Podsjetimo, njemu je sada zabranjen ulazak u Moldaviju jer je državljanin Kosova, a Moldavija ne priznaje tu državu. Kosovo je u veljači 2008. proglasilo neovisnost od Srbije. Do danas je više od sto država priznalo neovisnost Kosova, od toga četiri republike bivše Jugoslavije – Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija. Kastrati je prošle sezone dobio vizu za Rusiju, koja također nije priznala Kosovo. Međutim, Moldavija nije popustila brojnim apelima Dinama.

Inače, u Play-offu su se trebali sastati Dinamo Zagreb i Crvena Zvezda, ali ‘braća’ Moldavci bili su jači od srpskog prvaka…

Komentari

komentara

« Povratak