SRBI NAS OPET NAPADAJU: Evo što sada pišu o Hrvatskoj!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je 1:1 protiv Italije u trećem kolu Europskog prvenstva. O tom dvoboju piše se i u Srbiji.

Naime, Srbima je zasmetalo što se pred utakmicu na tribinama stadiona u Leipzigu pojavila zastava jer podsjeća na ratna dešavanja iz 90-ih godina. “Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja”, pisalo je na zastavi što je ujedno citat pokojnog hrvatskog generala Andrije Matijaša Pauka.

“Dokle će UEFA da šuti na ovo? Hrvati ponovo provociraju Srbe!”, samo je jedan u nizu naslova na srpskim portalima povodom okačene parole.

U Srbiji su bili ljuti na UEFA-u zbog dešavanja na utakmici Hrvatska – Albanija kada su gledatelji uzvikivali “Ubij, ubij Srbina” te su čak zaprijetili napuštanjem Europskog prvenstva. Na kraju su Albanci kažnjeni sa 47.500 eura zbog paljenja pirotehničkih sredstava, upada na teren i slanja provokativnih poruka, dok je Hrvatska prošla nešto blaže.

UEFA je kasnila HNS sa 28.000 eura zbog bacanja predmeta i paljenja pirotehničkih sredstava, ali ne i zbog vrijeđanja i to je ono što je zasmetalo Srbima.

Za analizu utakmice Danska – Srbija kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak