SRBI OBJAVILI VELIKU VIJEST: Veliko trenersko ime preuzima srpsku reprezentaciju!?

FOTO:

Dragan Stojković ‘Piksi’ uskoro bi trebao dobiti otkaz na mjestu srpskog izbornika. Na tom mjestu proveo je nešto više od tri godine.

Srbi će ga svakako pamtiti po plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali i na Europsko koje se ove godine igra u Njemačkoj. Naime, Srbi su se vratili na Euro nakon dugih 24 godine izbivanja.

No, izostao je rezultat, a susjede posebno boli debakl koji su doživjeli na Euru gdje su u skupini C zajedno sa Engleskom, Slovenijom i Danskom osvojili dva boda. To je bilo dovoljno za posljednje mjesto na tablici.

Srpski Kurir piše da su čelni ljudi srpskog nogometa odlučili Piksija zamijeniti strancem, i to iz Njemačke ili Italije. Kao prvi izbor nametnuo im se Joachim Löw (64), bivši dugogodišnji izbornik Njemačke i osvajač Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Löwa su iz srpskog saveza navodno kontaktirali još u proljeće, kada su pregovarali sa Stojkovićem oko produljenja ugovora. Kurir tvrdi da je Löw već tada bio zainteresiran, no Piksi je na kraju ostao izbornik.

Löw je Njemačku preuzeo nakon Svjetskog prvenstva 2006., a otišao je nakon Europskog prvenstva 2021. godine. To mu je ujedno bio i zadnji trenerski posao. Osim svjetskog zlata, s Njemačkom je četiri godine prije osvojio i broncu, dok je 2008. igrao finale Europskog prvenstva.

Komentari

komentara

« Povratak