SRBI OPET LUDUJU: Neće igrati na Euru ukoliko se ne kazne Albanci i Hrvati!?

FOTO:

Hrvatska je jučer remizirala 2:2 protiv Albanije u drugom kolu Europskog prvenstva. Dalić i društvo sada su u iznimno teškoj situaciji pa tako više ne ovisio sami o sebi.

Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57 tisuća gledatelja, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dvije reprezentacije družili su se i dan prije na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali.

No, na stadionu je bilo ružnih scena. Albanski navijači tijekom utakmice su skandirali “Ubij Srbina!”, a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na travnjak. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a u spomenutom skandiranju dio njih se pridružio Albancima. To skandiranje razbjesnilo je Srbe, pa se povodom toga oglasio generalni tajnik nogometnog Saveza Srbije Jovan Šurbatović koji je to osudio i poručio da će tražiti kaznu od UEFA-e.

”FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja”, rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

“Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.”

UEFA je s ukupno 14.500 eura kaznila i Srbiju zbog incidenta navijača tijekom susreta s Engleskom.

“Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda”, govori Šurbatović, koji se još jednom vraća na slučaj iz Hamburga:

”Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.”

Zanimljivo, generalni tajnik nije bio toliko aktivan kada su se Srbi potukli sa Englezima na dan utakmice ili kada su Srbi unosili nekakve čudne zastave na kojima piše ‘Kosovo je Srbija’.

Za analizu utakmice Slovenija – Srbija kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak