Srbi opet uzeli Jeličića na zub: Sad im smeta i izjava o Oluji?!

FOTO:

Tijekom studijske emisije HRT-a nakon poraza Hrvatske od Španjolske (3-0), bivši hrvatski reprezentativac Joško Jeličić komentirao je kako ne treba pokopati “vatrene” zbog jedne izgubljene utakmice, a sve je povezao s gorućim problemom društva – demografijom. (24sata)

– S obzirom na naš mentalitet, bit će onih koji će naoštriti tipkovnice. Imamo demografske podatke koji su lako provjerljivi. Najviše beba u Hrvatskoj rođeno je nakon Oluje 1995. godine i nakon Svjetskog prvenstva 2018. Ovi što su naoštrili tastature, momci, bez medalje, teško – rekao je Jeličić za HRT.

Očito ne shvaćajući kako je bivši igrač rekao istinu i povezao je s ironičnom posljednjom rečenicom, srpski Kurir “vrišti” s naslovom: “Najviše beba u Hrvatskoj rođeno je poslije Oluje! Čovjek pogubio konce: Poslije sramotnih uvreda na račun Srbije, opet šokirao regiju!”

Nisu jedini; Telegraf je objavio članak s naslovom: “Hrvatski stručni komentator opet provocira na nacionalnoj televiziji: ‘Najviše beba rođeno nakon Oluje i SP-a”.

Srbi tako ponovno problematiziraju oslobodilačku operaciju Oluja kojom je Hrvatska reintegrirala gotovo 20 posto svog okupiranog područja. S početkom 4. kolovoza 1995., akcija je trajala tri dana i njome je završen Domovinski rat. Operacija je imala i dva suđenja na Međunarodnom sudu za zločine u Haagu, a u oba navrata potvrđeno je kako nisu izvršeni zločini koji su se stavljali na teret Hrvatskoj.

Jeličić je i prije posljednje izjave stao na žulj istočnim susjedima izjavom o njihovoj reprezentaciji.

– Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga – rekao je tada Jeličić.

Komentari

komentara

« Povratak